ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS 2019-03-28T19:32:19+00:00

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος» είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού των Παιδικών Χωριών SOS( SOS Children’s Villages), που δραστηριοποιούνται σε 134 χώρες με περισσότερα από 350 Παιδικά Χωριά SOS και πλέον των 1500 προγραμμάτων Παιδικών Χωριών. Όλα τα Παιδικά Χωριά SOS ανά την υφήλιο λειτουργούν σύμφωνα με τις βασικές αρχές που έθεσε ο ιδρυτής τους Dr. Hermann Gmeiner, δηλαδή μία Μητέρα SOS, αδέρφια, ένα σπίτι , ένα χωριό.

Κάθε Παιδικό Χωριό SOS είναι μια μεγάλη οικογένεια που αγκαλιάζει με αγάπη και φροντίδα τα παιδιά που στερούνται μόνιμα την φροντίδα της βιολογικής τους οικογένειας. Τους δίνει την δυνατότητα να μεγαλώσουν μαζί με τα αδέρφια τους σ’ ένα σπίτι με την συνεχή παρουσία και αγάπη μιας Μητέρας SOS. Ένα Παιδικό Χωριό SOS είναι μια αγκαλιά, όπου τα παιδιά μεγαλώνουν με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια.

Στα Παιδικά Χωριά SOS η φροντίδα και η προστασία των παιδιών προσφέρεται σε σταθερή και μακρόχρονη βάση. Από την ευαίσθητη παιδική ηλικία μέχρι την στιγμή που το παιδί κατάλληλα προετοιμασμένο, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, μπορεί να αυτονομηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Στην Ελλάδα λειτουργούμε από το 1975 που δημιουργήθηκε το Σωματείο :

– Παιδικά Χωριά SOS στην Βάρη Αττικής, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, στην Αλεξανδρούπολη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

– Στέγες Νέων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη

– Ξενώνα Βρεφών στην Αθήνα

– Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Αθήνα (Κυψέλη, Περιστέρι, Πειραιά), στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στις Σάπες, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στην Πάτρα, στην Καλαμάτα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Όλα αυτά τα προγράμματα λειτουργούν χάρη στην υποστήριξη των φίλων δωρητών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210 3313661-3

Email: sosathens@sos-villages.gr

www.sosvillages.gr

Καραγιώργη Σερβίας 12-14

105 62 Αθήνα

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ CHEF
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ